Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Oktatás
Bekezdések

Oktatás

A helyi önkormányzat 1993. óta közös igazgatású közoktatási intézményként működteti a Kisfaludy Károly Nevelési-Oktatási Művelődési Intézményt. Az összevont intézmény magában foglalja a napközi otthonos óvodát, a 8 évfolyamos általános iskolát zeneiskolai tagozattal, az eltérő tantervű általános iskolát, a közművelődési- és könyvtári tevékenységet. Az oktatás színvonalát jelentősen emelte, hogy 2000. év őszétől esti gimnázium működik.

Az iskolások ünnepi köszöntője Általános iskolaSzimbólum a zeneiskola régi épületén

A 150 férőhelyes napközi otthonos óvoda tizenegy képesített óvodapedagógus és öt dajka közreműködésével látja el közel 150 gyermek foglalkoztatását. A saját konyha üzemeltetését további öt alkalmazott biztosítja. Az óvoda jól felszerelt, korszerű tornateremmel és tágas játszóudvarral rendelkezik.

Az óvoda épületében kerül kialakításra egy bölcsődei csoport ellátását és foglalkoztatását biztosító szegmentum, amely mind a szakmai szempontokat, mind a jogszabályi előírásokat betartva végzi feladatát. Jelenleg a tíz férőhelyes csoportszobában látják el a gyerekeket, két gondozónő közreműködésével.

A 6-14 éves korosztály nevelése-oktatása az összevont intézmény általános iskolájának három épületében történik. Az iskola 21 tanteremmel, tornateremmel, tornaszobával, és szabadtéri kézilabda pályával, valamint gyakorlókerti területtel, önálló intézményi konyhával és étkezővel, továbbá önálló iskolai könyvtárral rendelkezik, amely 7925 kötetnyi könyvvel segíti az oktató-nevelő munkát, a kultúra, a műveltség terjesztését.

Az iskolai tevékenység szerves részét képezi a két összevont tanulócsoporttal működő, fogyatékos gyermekeket oktató-nevelő eltérő tantervű kisegítő iskolai képzés, amely 31 fogyatékos tanulóval foglalkozik. Tevékenységét körzeti feladatként látja el az iskola, hisz a környező községekből is érkeznek ide fogyatékos diákok. Az intézmény felkészült, hogy e tevékenységet tovább szélesítve térségi feladatokat lásson el.

Az iskola alapfeladatán túl zeneiskolai tagozatot is működtet, ahol elsősorban fúvós, valamint ütős hangszeres képzés folyik. Ezen képzési forma is túlmutat a kisváros határain, hiszen a zeneiskolában a környező községekből érkező diákok is tanulnak, sőt győri iskolákban tanuló diákok is részt vesznek a zeneiskolai képzésben.

Az iskola a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek maradéktalan teljesítésén túl kiemelt hangsúlyt fektet az idegen nyelvi képzésre, valamint a számítástechnika oktatására, melyhez mind a személyi, mind a technikai feltételek - számítógépes szaktanterem tizenkét számítógéppel - rendelkezésre állnak.

Az iskola több éves múltra visszatekintő nemzetközi kapcsolattal rendelkezik az erdélyi Csíkszenttamás községgel, illetve annak oktatási intézményével, amely kapcsolat szakmai-kulturális és turisztikai, hagyományápolási területeken túl tartós baráti, családi kapcsolatok kialakítását is célozza.

Az iskola jó kapcsolatot tart fenn a civil szervezetekkel, a helybeli üzemekkel és vállalkozásokkal, melynek eredményeképpen létrejött a "Téti Gyermekekért" és a "Téti Fiatalok Testi és Szellemi Fejlődéséért" alapítvány, valamint a "Zeneiskoláért" közérdekű kötelezettségvállalás is, amelyek komoly támogatást nyújtanak iskolánknak, illetve az itt tanuló tehetséges és a rászoruló hátrányos helyzetű gyermekeknek egyaránt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. január »
január
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31