Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Egészségügy
Bekezdések

Egészségügy

Két háziorvosi szolgálat működik Téten, önálló rendelőkben, melyek felszerelése biztosítja a színvonalas ellátást. Két fogorvosi körzetben ellátják Tét és a környező települések (Szentkút, Gyömöre, Árpás, Mórichida, Rábaszentmiklós) kb. 7000 fős népességét. Közigazgatási területünkön két védőnői körzetet működtetünk.

Címer

Az iskola-egészségügyi ellátást orvosaink végzik, a rendszeres fogorvosi ellátást fogorvosok biztosítják a tanulók számára. Településünkön 1985. óta folyamatosan gyermekorvos tevékenykedik, aki szintén ellátja a környező falvak betegeit is.

Tét fizikoterápiája 1992. óta működik, melynek szolgáltatásait a helyi lakosságon kívül a környező települések lakói is igénybe veszik. A településen 1960-ig kórház működött, melyhez a település nagyon ragaszkodott. Jelenleg a Győri Petz Aladár Megyei Kórház munkaterápiás részlege működik itt. A kórház falain belül szenvedélybetegek utógondozását is végzik.

A település egészségügyi ellátásában rendkívül fontos szerepet tölt be a mentőállomás, mely 1954. óta működik nálunk.

Téten működik az Idősek Napközi Otthona, mely a rászorulók részére biztosítja a szociális étkeztetést és gondoskodik a házi szociális gondozásról. Az Idősek Napközi Otthona a családi gondozást nélkülöző, kedvezőtlen szociális helyzetben élő, idős koruk, betegségük vagy fogyatékosságuk miatt munkaképtelen illetőleg csökkent munkaképességű személyek nappali gondozására szolgáló szociális intézmény. 1973. október 1.-től működik.

A szociális étkeztetésben olyan személyek részesülnek, akik idős koruk vagy egészségi állapotuk, illetve szociális helyzetük miatt rászorulnak. Számukra a főtt étel legalább napi 1 alkalommal más módon nem biztosítható. Erre az ellátásra is fokozódik az igény. Vannak közülük, akik csak átmeneti megoldásnak tekintik a szociális étkeztetést. (pl. hozzátartozó kórházi tartózkodása idejére.)

Az Idősek Klubja 1973. óta működik településünkön. A klub munkáját, eredményeit jól reprezentálják színvonalas rendezvényeik, előadásaik, közös kirándulásaik és érdekképviseletük folyamatos biztosítása.

Tét székhellyel működik 1995. óta a 19 települést magába foglaló Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása, valamint Gyermekjóléti és Szociális Intézménye.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. január »
január
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31