Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás
Bekezdések

Bemutatkozás

Page Terveink
A város önkormányzati tervei között szerepel az iskolabővítés, mellyel a három helyszínű oktatás egy komplett felszereltségű épületben történhetne.
Page Városunk földrajzi helye
Tét város Győr-Moson-Sopron megye déli részén, a Pápa-Devecseri síkon a Bakony-hegység nyúlványainak találkozásánál, a 83-as számú főközlekedési út mentén helyezkedik el. Területe 5635 ha, lakónépessége 4143 fő. A terület jellege enyhén tagolt hordalékkúp síkság.
Page Oktatás
A helyi önkormányzat 1993. óta közös igazgatású közoktatási intézményként működteti a Kisfaludy Károly Nevelési-Oktatási Művelődési Intézményt. Az összevont intézmény magában foglalja a napközi otthonos óvodát, a 8 évfolyamos általános iskolát zeneiskolai tagozattal, az eltérő tantervű általános iskolát, a közművelődési- és könyvtári tevékenységet. Az oktatás színvonalát jelentősen emelte, hogy 2000. év őszétől esti gimnázium működik.
Page Sportélet
Téti Sport Egyesület labdarúgói a 4-5, 7-8, 9-11, 11-16 és 16-22 éves korcsoportban a Bozsik program keretében futballoznak, a 22 év feletti korosztályban pedig 80 igazolt játékos a Megyei I. osztályban képviseli a település futball sportéletét. Néhány éve alakult meg a Téti Kézilabda Sportegyesület és a Sokoróaljai Vívó Egyesület
Page Ünnepek, évfordulók minden évben
Kulturális életünk számos rendszeres alkalommal rendelkezik.
Page Vendéglátás
Városunkban vendégeink megtalálhatják az igényük szerinti szállást és étkezést. Szeretettel várjuk vendégeinket!
Page Közművelődés
A város Művelődési Háza és a Helytörténeti Kiállítás szintén a Kisfaludy Károly Nevelési-oktatási, Művelődési Intézmény irányítása, vezetése alá tartozik.
Page Tét története dióhéjban
A legrégibb leletek, kőszerszámok az őskorig vezetnek vissza. Gazdag leletanyag bizonyítja a rómaiak és a népvándorlás népeinek jelenlétét. 1228-ból való a helység első okleveles említése egy adománybirtok kapcsán, amelyet egy Teth nembeli ispán kapott. Valószínűleg róla nevezték el a helységet is. A család eltűnt az oklevelekből.
Folder Közösségi élet
 
Page Egészségügy
Két háziorvosi szolgálat működik Téten, önálló rendelőkben, melyek felszerelése biztosítja a színvonalas ellátást. Két fogorvosi körzetben ellátják Tét és a környező települések (Szentkút, Gyömöre, Árpás, Mórichida, Rábaszentmiklós) kb. 7000 fős népességét. Közigazgatási területünkön két védőnői körzetet működtetünk.
Folder Látnivalók
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. november »
november
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930