Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Közösségi élet Téti Ifjúsági Fúvószenekar
Bekezdések

Téti Ifjúsági Fúvószenekar

A Téti Ifjúsági Fúvószenekar harminc éves működésének eredményeképpen öregbíti a saját és a város hírnevét. A zenekar 1998-tól egyesületi formában működik. Évenkénti rendszeres koncertjei: az evangélikus templomban tartott "Adventi-koncert"; a tétszentkúti Búcsú szentmiséjének zenekari kísérete; a "Karácsonyi- és a Húsvéti" koncert; Zenészbál, évfordulók és ünnepélyek zenekari fellépései. A helyi szerepléseken kívül a megye határain túl is ismert és elismert zenekar évi 50-60 fellépést vállal.

Fúvosok munka közben Koncert Győrben, a Széchenyi térenA zenekar csapataPróbál a zenekarA zenekar próbája közelről

1976-ban alakult a zenekar, 16 általános iskolás gyerek részvételével. Az együttes Steszli Tibor vezetésével kezdte meg működését és a mai napig az ő irányítása alatt végzi művészi munkáját. 16 évig a Zeneoktatói Munkaközösség keretein belül folyt az utánpótlás nevelése. 1993-ban Önkormányzati Zeneiskola létrehozásával több gyermeknek nyílt lehetősége a zenetanulásra. A zeneiskola alapításáig egy tanár tanította az összes tanulót, klarinéttől az ütőhangszerekig. 1993-tól két fafúvós, két rézfúvós és egy ütőhangszeres tanár munkája biztosítja a zenekar utánpótlását. Ettől az időponttól kezdődően ifjúsági zenekarként tevékenykedik a mintegy 65 főből álló zenekar. Az együttes közép- illetve főiskolás valamint dolgozó fiatalokból áll. Steszli Tibor - a Győri Filharmonikus Zenekar kürtöse - 16 évig másodállásban dolgozott, 1993-tól főállásban vezeti a zeneiskolát és a zenekart. A kezdetektől napjainkig számtalan helyi, megyei és országos szintű rendezvényen vett részt az együttes, sőt rádió és televízió szereplést is vállalt. Közreműködésükkel nagyon sok sportrendezvényt, társadalmi- és egyházi ünnepet tett emlékezetesebbé. Nagy sikerrel szerepeltek több hazai fesztiválon, valamint Németországban, Lengyelországban, Hollandiában és Szlovákiában. Számos olyan település van, amelyekkel több éves, évtizedes kapcsolat alakult ki.

A Vöröskereszt által rendezett Vöröskeresztes Világnapon és a Véradók Napján is örömmel adtak koncertet, kezdetben a győri Sportcsarnokban, Vasas Művelődési Házban, majd évek óta a városháza dísztermében. A megye több mint ötven településén léptek fel: falunap, fesztiválok, búcsú, zenés ébresztő, térzene, szüreti felvonulás, bál, zászlószentelés alkalmával, klasszikus zenei hangversenyek, emlékműavatás, szabadtéri-, búcsúk misék, koncertműsorok, cégek protokoll hangversenyei jelzik a zenekar sokszínű tevékenységét.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. október »
október
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031